Kambodža endine juht Hun Sen naasis Facebooki

Copy
Sel 22. augustil tehtud ja avaldatud fotol on Kambodža vastne peaminister Hun Manet (paremal), tema kõrval isa ja kauane ekspeaminister Hun Sen ning rahvusassamblee esimees Heng Samrin.
Sel 22. augustil tehtud ja avaldatud fotol on Kambodža vastne peaminister Hun Manet (paremal), tema kõrval isa ja kauane ekspeaminister Hun Sen ning rahvusassamblee esimees Heng Samrin. Foto: Kambodža rahvusassamblee pressifoto / AFP / Scanpix

Kambodža endine peaminister Hun Sen pöördus pühapäeval tagasi Facebooki, väites, et see oli ta «õigeks mõistnud», keeldudes tema kontot peatamast pärast seda, kui järelevalvenõukogu seda vägivaldse postituse tõttu soovitas teha.

Oma äsjases postituses ütles Hun Sen, et Facebook lükkas tagasi järelevalvenõukogu soovituse peatada tema konto seoses seal postitatud videoga video, kus ta ähvardas konkurentidele peksa anda.

See on viimane pööre saagas, mille käigus on Kambodža populaarseima sotsiaalmeedia platvormi väga viljakas kasutaja küll sealt lahkunud, küll oma konto deaktiveerinud ning lubanud platvormi üldse kinni panna.

«Otsustasin Facebooki uuesti kasutada... pärast seda, kui Facebook lükkas tagasi grupi halbade inimeste soovitused ja andis mulle õiguse,» kirjutas ta pühapäeval järelevalvenõukogu peale pahandades.

Hun Seni Facebooki leht, millel on 14 miljonit jälgijat, taasaktiveeriti juulis, kuid tema sotsiaalmeedia assistent kinnitas, et tema on seda sestsaadik poliitiku eest käigus hoidnud.

Facebooki emafirma Meta ei vastanud AFP palvele Hun Seni osas kommentaare anda.

Tüli sai alguse juunis, kui platvormi järelevalvenõukogu soovitas Hun Seni Facebooki ja Instagrami kontod kuueks kuuks peatada tema jaanuaris postitatud video tõttu.

Klipis ütles toonane peaminister oponentidele, et kui nad süüdistavad tema erakonda juulis toimuvatel valimistel häältevarguses, ootavad neid ees kohtumenetlus või nuiaga peksmine.

Järelevalvenõukogu soovitus kutsus esile toonase peaministri raevuka reaktsiooni, kes keelas Facebooki esindajatel riigis olla ja kandis rohkem kui 20 juhatuse liiget musta nimekirja.

Kuid pühapäeval ütles Hun Sen, et telekommunikatsiooniministeerium lubab Facebooki esindajatel naasta Kambodžasse tööle, kuigi järelevalvenõukogu liikmete osas rakendatud keeld jääb kehtima.

Eelmisel kuul valis Kambodža parlament peaministriks Hun Seni poja Hun Maneti.

Hun Sen pühib silmanurgast liigutuspisara pärast rahvusassamblee hääletust, millega kinnitati peaministriks tema poeg Hun Manet.
Hun Sen pühib silmanurgast liigutuspisara pärast rahvusassamblee hääletust, millega kinnitati peaministriks tema poeg Hun Manet. Foto: Cindy Liu / Reuters / Scanpix

Kambodžat ligi neli aastakümmet juhtinud Hun Sen on avalikult öelnud, et jätkab riigi poliitikas mõjukalt, töötades muudel ametikohtadel vähemalt 2033. aastani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles