FOTOD JA VIDEO «Rassistid välja!» üle 10 000 inimese protesteeris Helsingis rassismi vastu (3)

Postimees
Copy
Rassismivastane meeleavaldus Helsingis.
Rassismivastane meeleavaldus Helsingis. Foto: Marina Takimoto / ZUMA Press / Scanpix

Politsei teatel osales pühapäeva pärastlõunal Helsingi kesklinnas ulatusliku rassismivastasel meeleavaldusel «Me emme vaikene» («Me ei vaiki») umbes 10 000-11 000 inimest.

«Kõik on hästi läinud,» ütles Outi Säilä-Saartenoja Helsingi politseist pühapäeval Ylele. Meeleavaldajad kogunesid esmalt Helsingis Senati väljakul ning liikusid siis Töölönlahti pargi poole.

Politsei soovitas autojuhtidel pühapäeva pärastlõunal kesklinna vältida ning jalakäijatel liikuda jalgsi, sest ka trammid ja bussid ei pruugi graafikus püsida. Parasjagu Helsingit külastama sattunud eestlane sõnas Postimehele, et liiklus oli peallinnas tõepoolest äärmiselt häiritud. Näiteks tagasi sadamasse oli võimalik saada ainult metrooga.

Videos võib meeleavaldajad kuulda hüüdmas «rassistid välja!»

Meeleavalduse korraldajad ütlesid pressiteate vahendusel, et protestima ajendas neid pettumus praeguses valitsuses, ministritega seotud rassismiskandaalide jada ning valitsuse hiljuti avaldatud avaldus rassismi ja diskrimineerimisega võitlemise kava kohta. Meeleavaldajad kutsusid valitsust üles austama Soome põhiseadust ja allakirjutatud rahvusvahelisi lepinguid.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles