Joomine, uimastid ja enesetapud: psühholoog ja sõjaväelane räägivad probleemidest, mis ähvardavad Ukrainat pärast sõda

, Portaali Rus.Postimees erikorrespondent
Copy

Ukraina tervishoiuministeeriumi egiidi all tehtud uuring näitas, et ligikaudu 90 protsendil ukrainlastest ilmnes vähemalt üks posttraumaatilise stressihäire sümptom ning 57 protsendil kodanikest on oht selle tekkeks. Sellest, kuidas neid probleeme lahendada, rääkis portaali Rus.Postimees vestlussaate «Ukraina stuudio» saatejuht Ukraina endise merejalaväe seersandi Maksim Polupanovi (varjunimi «Fakel») ja Kiievi psühholoogi Julia Šuvajevaga.

Maailma Terviseorganisatsiooni andmetel on viimase kümne aasta jooksul sõjast räsitud piirkondades viibinud elanikkonnast 20 protsenti mitmesugused psüühikahäired, alates kergest depressioonist ja ärevusest kuni psühhoosini. Peaaegu igal kümnendal on mõõdukas või raske psüühikahäire. Need arvud on aktuaalsed ka Ukraina jaoks, kinnitas Ukraina tervishoiuministeerium.

Nagu teada, jätkub Venemaa täiemahuline sissetung Ukrainasse ja eskaleerumine kogub hoogu. Poolteist miljonit ukrainlast on rindel relvaga, kümned miljonid on riigisiseselt ümberasustatud või põgenikena teistes maailma riikides.

Copy
Tagasi üles