SÕJAUURINGUTE INSTITUUT Ukraina relvajõud laiendasid positsioone vaenlase draakonihammaste taga (2)

BNS
Copy

Ukraina relvajõudude sõdurid laiendavad pärast Zaporižžja oblastis Vene sissetungijate esimesest kaitseliinist läbimurdmist seal tekkinud lõhet, kinnitab Ameerika sõjauuringute instituudi (ISW) ülevaade, mida vahendas täna Unian.

Nüüd kogub Ukraina kaitsevägi selle lüli taktikalisse tagaossa rohkem tehnikat ja isikkoosseisu, märgib aruanne.

Analüütikute hinnangul edenes Ukraina relvajõudude kergejalavägi positsioonidele vaenlase «draakonihammaste» ehk tankitõrjekraavide ja tankitõrjetõkete taga, mis on seni ukrainlaste edasiliikumist takistanud.

Ekspertide arvates kavatsevad Ukraina kaitsjad tõenäoliselt neid positsioone hoida. Analüütikud ei ole aga veel valmis kinnitama, et Ukraina relvajõud on sellest kaitsetasemest päriselt läbi murdnud, sest Ukraina rasketehnikat seal veel ei ole.

Eile avaldatud geolokatsiooni kaadrite järgi liikusid Ukraina väed positsioonidele Venemaa tankitõrjekraavidest ja «draakonihammastest» idas.

Need tõkked moodustavad osa kolmekihilisest kaitsest vahetult Verbovest läänes (18 kilomeetrit Orehhivist kagus).

Teised kaadrid näitavad, et Ukraina kaitsevägi liikus Venemaa kaitsepositsioonide suunas Robotõne (10 km Orehhivist lõunas) ja Novoprokopivka (13 km Orehhivist lõuna pool) vahel.

«Tundub, et Ukraina väed on saavutamas edusamme veel murdmata Venemaa kaitseliini vahetus läheduses,» leiab ISW.

Sõjauuringute instituut lisas, et Ukraina relvajõudude rasketehnika ja olulisemate jõudude paigutamine võib viidata nii läbimurdele kui ka katsele seda läbimurret laiendada.

Ukraina relvajõudude kindralstaabi esindaja Pavlo Kovaltšuk teatas täna hommikul samuti, et Ukraina väed saavutasid edu lõunarindel Robotõne-Novoprokopivka suunal.

Jätkuvad droonirünnakud Venemaa sisealadele. Täna hommikul teatas Venemaa, et nende õhutõrjesüsteemid hävitasid kolm drooni, mis üritasid rünnata Moskvat.

Moskva linnapea Sergei Sobjanin kinnitas, et esialgsete andmete kohaselt ohvreid ei ole.

Vene kaitseministeeriumi teatel lendas üks droonidest Kaluga oblasti kohal, teine hävitati Moskva oblasti Istra piirkonnas, mis asub Moskvast loodes.

Kolmandat drooni tabati kaugemal Moskvast loodes, Tveri oblastis.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles