Pinged Armeenia ja Venemaa vahel, kelle suhted on 2020. aasta Mägi-Karabahhi sõjast alates üha halvenenud, on viimastel päevadel järjest kiiremini kasvanud. Nädalavahetusel ütles Armeenia peaminister Nikol Pašinjan, et nad püüavad mitmekesistada oma julgeolekupoliitikat ning et riigi sõltuvus Venemaast on olnud viga. Täna teatas Armeenia ühisõppustest Ameerika Ühendriikidega Armeenias. Pašinjani abikaasa sõidab täna Kiievisse ja levivad teated, et Armeenia kavatseb esimest korda anda Ukrainale humanitaarabi.

Armeenia kaitseministeerium teatas täna, et korraldab Armeenias USAga ühise sõjaväeõppuse Eagle Partner 2023. «Rahvusvahelistel rahuvalvemissioonidel osalemise ettevalmistamise raames toimub Armeenia ja USA ühisõppus Eagle Partner 2023 11.–20. septembrini Armeenias, eelkõige rahuvalvebrigaadi väljaõppekeskuses Zar ja kaitseministeeriumi väljaõppekeskuses N,» teatas Armeenia kaitseministeerium avalduses. Selle aasta alguses teatas Armeenia, et ei võõrusta Venemaa juhitava Kollektiivse Julgeoleku Lepingu Organisatsiooni (KJLO) sõjalisi õppusi oma territooriumil.

Kreml nimetas õppusi murettekitavaks. «Sellised uudised annavad põhjust muretsemiseks, eriti praeguses olukorras. Me analüüsime seda teavet põhjalikult,» ütles Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov.

Kommentaarid (8)
Copy