Blinken Kiievis: näeme Ukraina vastupealetungi puhul head edenemist

Copy
Kolmapäeval Kiievisse üllatusvisiidile saabunud USA välisminister Antony Blinken surub kätt Ukraina peaministri Denõss Šmõhaliga
Kolmapäeval Kiievisse üllatusvisiidile saabunud USA välisminister Antony Blinken surub kätt Ukraina peaministri Denõss Šmõhaliga Foto: Brendan Smialowski / AP / Scanpix

USA välisministri Antony Blinkeni sõnul väljendab tema visiit Kiievisse jätkuvat ja tugevat toetust Ukrainale ning ühtlasi soovivad Ühendriigid tagada, et Ukrainal poleks vasturünnaku õnnestumiseks millestki puudus.

«Iga kord, kui ma siin olen, rabab mind ukraina rahva, Ukraina väe ja Ukraina juhtkonna erakordne julgus ja vastupidavus,» ütles ta kolmapäeval enne kohtumist oma Ukraina kolleegi Dmõtro Kulebaga Kiievis.

Blinkeni sõnul tuli ta Ukrainasse eelkõige selleks, et näidata USA pidevat ja tugevat toetust Ukrainale võitluses Venemaa agressiooniga.

«Näeme vasturünnaku puhul head edenemist. See on väga keeruline. Tahame olla kindlad, et Ukrainal on kõik, mida ta ei vaja mitte ainult vastupealetungi õnnestumiseks, vaid ka see, mida ta vajab pikas plaanis, et tagada tugev heidutus, tugev kaitsevõime,» ütles ta.

Blinkeni sõnul otsustas USA jätkata koostööd partneritega tugeva majanduse ja tugeva demokraatia taastamiseks, et Ukraina mitte ainult ei jääks ellu, vaid õitseks ka tulevikus.

«Ses suhtes on Ukraina USA tugev partner. Mul on alati eriline rõõm olla lähedane mitte ainult oma kolleegile, vaid ka oma sõbrale Dmõtro Kulebale,» rääkis Blinken.

Kuleba ütles omakorda, et ootab Blinkeniga tulemuslikku ja tulemustele orienteeritud vestlust.

Blinken saabus Kiievisse kolmapäeva ennelõunal ja alustas visiiti käiguga Berkovetsi kalmistule, et austada ukraina langenud kangelaste mälestust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles