USA paigutab ettevaatuse mõttes ümber Nigeris viibivaid vägesid

Copy
USA sõdurid Agadezis õppusel 2020. aastal.
USA sõdurid Agadezis õppusel 2020. aastal. Foto: Alex Fox Echols Iii/Planetpix/ZUMA/Scanpix

Ühendriigid viivad osa oma vägedest Nigeri pealinnas Niameys asuvast baasist Agadezi piirkonnas asuvasse baasi ettevaatuse tõttu, teatas neljapäeval Pentagon.

«Kaitseministeerium viib osa meie personalist ja osa meie varadest Niameys asuvast lennubaasist 101 Agadezis asuvasse lennubaasi 201,» ütles Pentagoni pressisesindaja asetäitja Sabrina Singh ajakirjanikele.

«See on lihtsalt ettevaatusabinõu,» kinnitas Singh.

«USA personalile ei ole otsest ohtu ega täheldatud pole ka kohapealset vägivalda,» jätkas kõneisik.

Singh lisas, et mõned vähemolulised töötajad ja töövõtjad lahkusid riigist juba nädalaid tagasi.

Nigeri president Mohamed Bazoum kukutati 26. aastal sõjaväelise riigipöördega ja teda on koos perekonnaga hoitud presidendipalees vahi all.

Lääne-Aafrika riikide majandusühendus ECOWAS kehtestas riigipöördega seoses Nigeri suhtes karmid majandussanktsioonid ja on ähvardanud kasutada jõudu põhiseadusliku korra taastamiseks riigis.

Nigeri pealinnas Niameys avaldasid tuhanded inimesed nädalavahetusel meelt ja nõudsid, et endine koloniaalvõim Prantsusmaa viiks oma üksused riigist välja nii nagu seda tahab juulis riigipöördega võimu haaranud sõjaväehunta. Nigeri sõjaväeline režiim süüdistab Prantsusmaad jultunud sekkumises riigi siseasjadesse, kuna Pariis toetab kukutatud president Bazoumi ja nõuab tema ennistamist riigipeaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles