Riho Terras: Mida järgmiseks? Korraldada ÜRO egiidi all Venemaale relvaabi? (22)

Postimees
Copy
Eurosaadik Riho Terras
Eurosaadik Riho Terras Foto: Eero Vabamägi

ÜRO peasekretär António Guterres ei saa oma ametis jätkata, juhul kui Saksa meedias avaldatud info skandaalse kirja kohta lõplikku kinnitust leiab, leiab Euroopa Parlamendi saadik Riho Terras (Isamaa) sotsiaalmeedias tehtud postituses.

Teatavasti paljastas Saksa meedia António Guterrese salakirjavahetuse Moskvaga, mille eesmärk on meelitada Venemaa tagasi Musta mere viljakokkuleppesse. Muu hulgas teeb Guterres ettepaneku tühistada ELi sanktsioonid Venemaa n-ö Põllumajanduspanga suhtes ehk taastada selle panga võimalused teha endiselt rahvusvahelisi makseid SWIFTi kaudu. Samuti pakub ÜRO peasekretär, et tuleb kindlustada Venemaa laevastik, mis teeks selle Ukraina rünnakute suhtes immuunseks. Sisuliselt on tema idee peatada ukrainlaste kaitseväe Venemaa-vastaste operatsioonide mõju Mustal ning Aasovi merel.

Euroopa Parlamendi saadik ja endine kaitseväe juhataja Riho Terras avaldab sotsiaalmeedia postituses ÜRO peasekretäri suhtes teravat kriitikat. «Kui ÜRO peasekretäri kiri Lavrovile sisaldab punkte, millest meedias on räägitud, ei ole peasekretäril enam võimalik jätkata oma ametikohal,» rõhutab Terras.

Kommentaarid (22)
Copy
Tagasi üles