Briti luure: ümberpaigutused Robotõnes piiravad Vene vägede ründevõimekust ülejäänud rindeosades

Postimees
Copy
Ukraina sõdur Zaporižžja oblastis jalaväelahingumasinal
Ukraina sõdur Zaporižžja oblastis jalaväelahingumasinal Foto: Stringer/Reuters/Scanpix

Venemaa relvajõud on suure tõenäosusega koondanud Robotõne ümbrusesse täiendavaid vägesid. Arvatavasti piiravad aga sellised ümberpaigutused Vene üksuste võimekust ise mujal rindelõikudes rünnakuid korraldada, seisab tänahommikuses Briti luureraportis.

Ukraina relvajõudude üksused on viimastel nädalatel murdnud läbi Venemaa peamisest kaitseliinist Robotõnest idas ning teinud järk-järgult taktikalisi edusamme Vene vägede tagasilöömiseks sellest piirkonnast.

Täna hommikul Twitteris avaldatud Briti kaitseministeeriumi luureraporti kohaselt on Venemaa relvajõud nüüd koondamas Robotõne ümbrusesse vägesid teistest rindeosadest, et asendada alandavaid kaotusi kandnud üksused värskematega.

Briti luure hinnangul halvab selline vangerdus aga suure tõenäosusega veelgi enam Vene vägede võimekust mujal rindelõikudes ise vasturünnakuid korraldada.

Samas on Ukraina väed jätkanud survet Venemaa positsioonidele ka Bahmuti lõunaosas, saavutades järk-järgult edu Klištšijivka ja Andrijivka vahel.  

Ühtlasi on üksuste ümberpaigutamine suure tõenäosusega märk Ukraina vägede töötavast survest Vene kaitseliinidele ja seda eriti Robotõne ümber, seisab brittide analüüsis.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles