Lula: Brasiilias ei ähvarda Putinit vahistamine (4)

Copy
Brasiilia president Luiz Inácio Lula da Silva 2010. aastal Moskvas kohtumisel Vladimir Putiniga.
Brasiilia president Luiz Inácio Lula da Silva 2010. aastal Moskvas kohtumisel Vladimir Putiniga. Foto: Alexei Druzhinin/RIA Novosti/Reuters/Scanpix

Vene presidenti Vladimir Putinit ei vahistata, kui ta otsustab osaleda G20 järgmisel tippkohtumisel Rio de Janeiros, ütles täna Brasiilia president Luiz Inácio Lula da Silva.

Vladimir Putin ei osalenud tänavusel G20 tippkohtumisel New Delhis, et vältida häbistamist ning vahistamist Rahvusvahelise Kriminaalkohtu (ICC) vahistamismääruse alusel.

Nii India kui ka Brasiilia on ICC liikmed. Kreml väidab, et Putini suhtes välja antud vahistamismäärus on õigustühine. Viimastel rahvusvahelistel kohtumistel ei ole Putin osalenud, New Delhis esindas Venemaad välisminister Sergei Lavrov.

Lula kinnitas India uudisteportaalile Firstpost, et Putin kutsutakse G20 järgmisele tippkohtumisele Brasiilias.

«Meile meeldib inimesi hästi kohelda. Usun, et Putin võib vabalt Brasiiliasse tulla,» ütles Lula. «Kui mina olen Brasiilia president ja tema tuleb Brasiiliasse, siis ei ole mingit võimalust, et ta vahistatakse.»

Lula teatas veel, et plaanib ka ise järgmisel aastal Venemaad külastada, sest seal toimub BRICS-i tippkohtumine.

G20 riigid võtsid eile New Dehlis vastu deklaratsiooni, millega välditi otsest hukkamõistu Moskvale Ukraina ründamise eest, kuid samas kutsuti kõiki riike üles hoiduma jõu kasutamisest territooriumide haaramiseks.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles