Leedus sai politsei eest pagemisel surma üks, viga kümmekond migranti

BNS
Copy
Leedu politseioperatsioon detsembris 2020.
Leedu politseioperatsioon detsembris 2020. Foto: PETRAS MALUKAS / AFP / Scanpix

Leedus leidis täna varahommikul aset kaks juhtumit, kus politseil tuli taga ajada peatumismärguandest hoolimata edasi kihutanud autot, mis sõitsid teelt välja; surma sai üks ja vigastada vähemalt kaheksa ebaseaduslikku sisserändajat, kes on tõenäoliselt India ja Sri Lanka kodanikud.

Lõuna-Leedus Marijampolė omavalitsuses sõitis umbes kell 3.50 teelt välja ja paiskus Šešupė jõkke Mazda, teatas politsei, mis oli saanud veidi varem teate ebaseaduslikke sisserändajaid vedavast sõidukist.

Autot märgati Marijampolė-Kalvarija maanteel, kuid see ei peatunud politsei korralduse peale.

Korrakaitsjad võtsid kinni kolm meest, kes on tõenäoliselt India kodanikud, ja alustasid autot juhtinud inimese otsinguid.

Paraku hukkus Mazdas naissoost kaassõitja, kes oli arvatavasti samuti India kodanik.

Kesk-Leedus Jonavas ajas politsei ööl vastu tänast taga Opel Astrat, mis ei peatunud politsei märguande peale. Sõiduk sõitis linna lähedal teelt välja, paiskus vastu hoonet ja läks seejärel kummuli.

Opelit roolinud 42-aastane Sri Lanka kodanik sai õnnetuses vigastada, samuti sai viga seitse ebaseaduslikku sisserändajat, kes on arvatavasti samuti Sri Lanka kodanikud.

Kõik viidi haiglasse esmaabi saamiseks ning anti seejärel üle piirivalveametile, märkis politsei.

Esialgsete andmete järgi olid kõik need ebaseaduslikud sisserändajad sisenenud Leetu Lätist, kuhu nad olid enne tulnud ilmselt Valgevenest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles