Von der Leyeni aastakõne kõlas üllatustevaba kokkuvõttena (1)

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetuse juhataja
Copy
Europarlamendi president Roberta Metsola ja Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen aastakõne eel Strasbourgis.
Europarlamendi president Roberta Metsola ja Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen aastakõne eel Strasbourgis. Foto: Frederick Florin

Kurjad keeled räägivad, et Euroopa Komisjoni presidendi Ursula von der Leyeni aastakõne päeva dramaatilisem hetk ei leidnud aset mitte europarlamendi Strasbourgi plenaarsaalis, vaid hoopiski sama maja saadikute restoranis.

Nimelt venisid üle aja nii von der Leyeni kõne, sellele järgnenud debatt kui ka hääletused pinutäie eelnõude üle, mida soovitakse europarlamendi praeguse koosseisu napi järele jäänud aja jooksul ära kinnitada.

Prantsuse töökultuuri järgiv saadikute restoran pani oma uksed kinni kell 14.30. Rahvaasemike esimese päevapoole lõpus olnud hääletuste voor on aga see hetk, kust viilida on poliitikutel peaaegu võimatu. Kui see lõpuks otsa sai, tormasid näljased deputaadid lõpuks sööma.

Kell 14.38 jõuti restorani ukse taha ning toimus välkpealetung, kus rahvaasemikud murdsid kokkade kaitseliinist läbi ja kamandasid kohkunud köögitöölised juba puhastatud lette taas roogadega katma.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles