ÜLEVAADE Mägi-Karabahhis rünnakule läinud Aserbaidžaani mürsud nõudsid ohvreid

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Tüdruk eile Aserbaidžaani armee tule alla jäänud Mägi-Karabahhi keskuses Xankəndis (Stephanakertis) sugulase süles.
Tüdruk eile Aserbaidžaani armee tule alla jäänud Mägi-Karabahhi keskuses Xankəndis (Stephanakertis) sugulase süles. Foto: Siranuš Sargsjan/AP/Scanpix

Pärast Aserbaidžaani eile alustatud pealetungi Mägi-Karabahhis kerkis uue ulatusliku sõja puhkemise oht haripunkti, samas kui ülejäänud maailmaga paljuski side kaotanud piirkonna armeenlaste teatel on Bakuu vägede tules saanud surma ja vigastada hulk inimesi.

Mägi-Karabahhi keskuses Xankəndis (Stephanakertis) viibiva AFP ajakirjaniku teatel oli eile päeval ja õhtul linnas kuulda plahvatusi ning teine uudisteagentuuri kaastööline kinnitas, et mürsurünnakud kestavad lakkamatult, kuulda on sireene ja pea kohal tiirutavad droonid.

Mägi-Karabahhi de facto parlamendi opositsioonipartei Õiglus peasekretär Metakse Hakobjan ütles Raadio Vaba Euroopale eile, et Xankənt on igast suunast tule all. «Inimesed on nüüd eraldatud oma lastest, lapsed on eraldatud vanematest. See on kohutav olukord, ei ole bensiini, et minna lapsi otsima,» sõnas ta, viidates kütusepuudusele, mis on tingitud alates detsembrist kestvast blokaadist ainsal Mägi-Karabahhi Armeeniaga ühendaval maanteel Laçıni koridoris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles