Mustal merel toimus kaubalaeval plahvatus, meeskonnaliikmed evakueeriti

Copy
Musta mere Sulina kanal.
Musta mere Sulina kanal. Foto: DANIEL MIHAILESCU / AFP / Scanpix

Mustal merel Rumeenia sadamalinna Sulina lähistel 40 kilomeetrit rannikust toimus täna kella 7 paiku Togo lipu all seilaval kaubalaeval Seama plahvatus. Laeva meeskond evakueeriti. 

Tulcea politseiülem Dan Ichim ütles Rumeenia uudisteagentuurile AGERPRES, et kõik 12 meeskonna liiget toodi kapteni palvel Sulina sadamasse ning meditsiinitöötajad vaatavad nad kohapeal üle. Politseioperatsiooni olid kaasatud nii kohalikud piirivalvurid kui ka eriväljaõppega päästjad.

«Praegu me ei tea, mis võis plahvatuse põhjustada. Tulcea politsei on alustanud laeva uurimist,» ütles politseiülem. Levivad kuuldused, nagu oleks alus sõitnud miini otsa. «Kas plahvatuse põhjustas miin, jääb kaitseministeeriumi menetleda,» lisas Ichim.

Rumeenia merevägi saatis sündmuskohale miinijahtija ja tuukrid ning andis käsu panna helikopterid valmis, et vajadusel sekkuda, ütles kaitseministeerium.

Pärast Venemaa kallaletungi Ukrainale 2022. aasta veebruaris on meremiinide oht Mustal merel järsult tõusnud. Rumeenia vetest on leitud umbes 80 miini.

Mereväe esindaja ütles aga, et Togo laeva plahvatuse puhul ei ole teada, kas selle põhjustas miin. «Meeskonna arvates tuli plahvatus laeva seest,» ütles ta.

90 meetri pikkune kaubalaev oli plahvatuse hetkel seitsme meremiili (13 kilomeetri) kaugusel Sulina sadamast, mille lähedal suubub Doonau Musta merre.

Kuna Venemaa bokeerib Ukraina meresadamaid, on Doonaust saanud oluline Ukraina vilja väljaveotee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles