Soome välisministri hinnangul on Poola endiselt Ukraina toetaja

Copy
Elina Valtonen.
Elina Valtonen. Foto: TOMS KALNINS / EPA / SCANPIX

Soome välisminister Elina Valtonen avaldas neljapäeval rahvusringhäälingule YLE arvamust, et Poola on endiselt Ukraina tugev toetaja.

Valtonen oli enne seda rääkinud oma Poola kolleegi Zbigniew Rauga.

«Lõpuks suhtus ta väga mõistvalt Ukraina positsioonisse selles olukorras. Usun, et Poola jääb Ukraina tugevaks toetajaks ka edaspidi,» sõnas Valtonen.

Poola president Andrzej Duda ütles, et riigi peaministri Mateusz Morawiecki viimaseid kommentaare Ukraina kohta on valesti tõlgendatud. Poola valitsuse esindaja pidi juba peaministri kommentaaridest tekkinud kärale lõpu tegema ja rõhutama, et Poola ei tagane oma juba kokkulepitud kohustustest Ukrainale relvastatud toetuse andmisel.

Kiiev teatas neljapäeval, et peab lähipäevil Varssaviga kõnelusi Ukraina vilja ekspordist sündinud tüli lahendamiseks.

Poola, kus ootavad oktoobris ees parlamendivalimised, pikendas Euroopa Komisjoni otsust trotsides Ukrainale kehtestatud viljaembargot.See tõi kaasa diplomaatilise tüli liitlaste vahel.

Ukraina esitas nädala algul Maailma Kaubandusorganisatsioonile (WTO) hagi kolme Euroopa Liidu naaberriigi Poola, Slovakkia ja Ungari vastu, kes on kehtestanud keelu Ukraina teravilja impordile.

Poola parempopulistlik valitsus tahab impordikeeluga oktoobrivalimiste eel oma suurele maapiirkondade valijaskonnale tõestada, et kaitseb Poola talunikke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles