Rootsi baaritulistamises sai surma kaks inimest (1)

Postimees
Copy
Sandvikenis toimus baaritulistamine.
Sandvikenis toimus baaritulistamine. Foto: TT/SCANPIX

Kaks inimest sai surma ja kaks haavata Stockholmist loodes asuvas väikelinnas neljapäeva õhtul baaritulistamises, teatas politsei reedel.

Politsei teatas, et 20-aastane ja 70-aastane mees surid reedel Sandvikenis Iiri pubis tulistamises saadud vigastustesse.

«Kahtlustame, et sihtmärk oli üks inimene ja ülejäänud kolm olid lihtsalt sündmuskohal, neil polnud sellega midagi pistmist,» ütles pressiesindaja Magnus Jansson Klarin Rootsi uudisteagentuurile TT. Ta lisas, et tulistamises kahtlustatav oli üks kahest hukkunust. Politsei teatel ei ole kedagi vahi alla võetud.

Juhtumit seostatakse riigis kasvava jõuguvägivallaga, mille tõttu on sel aastal olnud 261 tulistamist ja pommirünnakuid. Neis on hukkunud 36, haavata on saanud 73 inimest.

«On halb, kui jõugud tulistavad üksteist surnuks, aga täiesti õudne on see, kui sihiku ette jäävad täiesti süütud inimesed,» kommenteeris juhtunut Rootsi peaminister Ulf Kristersson.

Rootsi valitsus on karmistanud seadusi, takistamaks jõukudega seotud kuritegevust. Septembri alguses teatas Rootsi politsei, et omavahel arveid klaarivad jõugud on toonud Rootsi enneolematu vägivallalaine.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles