POSTIMEES UKRAINAS Vene diversante luuravad Ukrainas eestlaste ehitatud «silmad» (3)

Copy
Osaühingu DefSecIntel juhatuse esimehe Jaanus Tamme sõnul on nende seiresüsteemide plussideks tootmise kiirus, piisav kvaliteet ja operatiivne arendustöö. Ettevõttel on Ukrainas kohapeal olemas ka oma hooldusbaas.
Osaühingu DefSecIntel juhatuse esimehe Jaanus Tamme sõnul on nende seiresüsteemide plussideks tootmise kiirus, piisav kvaliteet ja operatiivne arendustöö. Ettevõttel on Ukrainas kohapeal olemas ka oma hooldusbaas. Foto: Erik Prozes

Ukrainat nii sõdurite väljaõppe, lahingumoona kui ka sõjatehnikaga abistava Eesti riigi kõrval on üha kaalukam roll ukrainlaste sõjalise võimekuse kasvul meie kaitsetööstuse ettevõtetel. Nende välja töötatud tehnilised lahendused aitavad rindel säästa Ukraina võitlejate elusid.

Üheks selliseks firmaks on DefSecIntel, mis tarnib Saksa valitsuse tellimusel ja tuntud relvatootja Rheinmetall vahendusel Ukrainasse eestlaste arendatud ning toodetud mobiilseid luure- ja valveotstarbelisi seiresüsteeme SurveilSPIRE ja CAIMAN.

Esimene partii droonidega varustatud «silmi», mis kujutasid endast lihtsustatult öeldes autotreileritel järelveetavaid kaameratega torne, jõudsid Ukrainasse selle aasta alguses. Praeguseks on sinna tarnitud kümneid süsteeme.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles