Rootsis tuntud koraanipõletaja taotles uut protesti, politsei keelas

Copy
Iraaklane Salwan Momika augustis süütamas Koraani koopiat Rootsis Iraani saatkonna ees.
Iraaklane Salwan Momika augustis süütamas Koraani koopiat Rootsis Iraani saatkonna ees. Foto: Fredrik Sandberg / TT / EPA / Scanpix

Rootsi meedia teatel kavatses koraanipõletamisega tuntust kogunud iraaklane Salwan Momika järjekordselt moslemite püha raamatut põletades meelt avaldada.

Momika oli palunud luba laupäevaseks meeleavalduseks Malmös Rosengårdi linnaosas.

Rootsi raadio ja ajalehe Sydsvenskan teatel on politsei protesti aga julgeolekukaalutlustel ära keelanud. Politsei märkis, et ei saa tagada ürituse ohutust soovitud kohas. Sydsvenskani andmeil oli Momika taotlenud luba avaldada meelt Rosengårdi keskuses või selle ümbruses.

Sügisel ja suvel on sama mees korduvalt Stockholmis ja Malmös koraani põletanud, mis on toonud kaasa vägivaldsed meeleavaldused nii Rootsis kui ka välismaal. Sellega seoses on Iraak palunud Rootsil mees neile välja anda. Iraak põhjendas taotlust sellega, et Momika põletas juunis Stockholmis mošee ees koraani.

«Ma taotlen varjupaika, sest olen Iraagi valitsuse vastu. See on nende viis mind tagasi saada ja mõrvata,» ütles Momika läinud nädalal pärast küsitlust politseis.

Momika advokaadi David Halli sõnul ei saa Iraagi palvet tõsiselt võtta.

«Taotlus on täiesti absurdne. Inimese väljaandmiseks oleks ta pidanud sooritama teo, mis on kuritegu nii Rootsis kui Iraagis.»

Halli sõnul on taotlus täiesti alusetu ja Momika Iraagile väljaandmine oleks sellel alusel täiesti võimatu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles