SEE POLE RÄNDEKRIIS Paavst Franciscus kutsus Euroopa riike üles avama migrantidele oma sadamaid (6)

Copy
Paavst Franciscus kohtumas Prantsusmaa president Emmanuel Macroniga Marseilles 23. septembril 2023. aastal.
Paavst Franciscus kohtumas Prantsusmaa president Emmanuel Macroniga Marseilles 23. septembril 2023. aastal. Foto: Sebastien Nogier/Pool/REUTERS/Scanpix

Paavst Franciscus kutsus Prantsuse presidenti Emmanuel Macroni ja teisi Euroopa liidreid üles avama oma sadamaid raskuste ja vaesuse eest põgenevatele inimestele, rõhutades seejures, et Euroopas ei ole ole hetkel rändekriisi, vaid tegemist on pikaajalise reaalsusega, millega valitsused peavad inimlikult toime tulema.

Prantsusmaa sadamalinnas Marseille'is võttis paavst Franciscus teist päeva järjest sihikule Euroopa riigid, mis püüavad sulgeda oma piirid migrantidele. Ta nõudis, et sisserändajatel oleks võimalus kodakondsuse saamiseks ja et Vahemeri, mida paljud inimesed püüavad Euroopasse jõudmiseks ületada, oleks «lootuse majakas, mitte meeleheidete kalmistu».

«Vahemeri hüüab õigluse järele, sest selle kaldad, õhkavad ühelt poolt jõukust, tarbimist ja raiskamist, teiselt poolt aga vaesust ja ebastabiilsust,» ütles Franciscus Prantsusmaa president Emmanuel Macronile ja piirkonna piiskoppidele.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles