HAMMAS VEREL? Alijev kohtub esmaspäeval Nahhitševani enklaavis Erdoğaniga

Copy
Türgi president Recep Tayyip Erdoğan kohtumas Aserbaidžaani president Ilham Alijeviga Mägi-Karabahhis 15. juunil 2021. aastal.
Türgi president Recep Tayyip Erdoğan kohtumas Aserbaidžaani president Ilham Alijeviga Mägi-Karabahhis 15. juunil 2021. aastal. Foto: Murat Cetinmuhurdar/ppo/Reuters/Scanpix

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan kohtub esmaspäeval Aserbaidžaanile kuuluvas Nahhitševani eksklaavis oma kolleegi Ilham Alijeviga, teatas Türgi meedia.

Kaks liitlast teatasid juunis, et soovivad suurendada jõupingutusi, et avada maismaakoridor, mis ühendaks Türgit Aserbaidžaani põhialaga Nahhitševani ja Armeenia kaudu. Aserbaidžaan on pikalt nõudnud nn Zangezuri koridori avamist läbi Armeenia Nahhitševani vastutasuks Mägi-Karabahhi Armeeniaga ühendava Latšini koridorile.

Türgi president on sel nädalal korduvalt väljendanud oma toetust Aserbaidžaani sõjaväe tegutsemisele.

Aserbaidžaan alustas teisipäeval nö terroritõrjeoperatsiooni Mägi-Karabahhis. Sõda kestis vaid ühe ööpäeva peale mida Karabahhi armeenlasest separatistid soostusid relvad maha panema. Sõja käigus suri vähemalt 200 armeenlast ning 10 tsiivilisikut. Neljapäeval peeti Aserbaidžaani ja Karabahhi armeenlaste vahel esimene  «taasühinemiskõneluste» voor.

Mõned eksperdid on seisukohal, et Aserbaidžaan võib nüüd püüda kasutada oma eelist, et alustada operatsioone Lõuna-Armeenias Nahhitševani eksklaaviga ühenduse loomiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles