OLUKORD MÄGI-KARABAHHIS Esimesed põgenikud saabusid Armeeniasse, levib Aserbaidžaani infoterror, üle 500 inimese on endiselt kadunud

Christopher Aloe
, toimetaja
Copy
Mägi-Karabahhi põgenikud saabumas Armeeniasse Gorise linna 24. septembril 2023. aastal.
Mägi-Karabahhi põgenikud saabumas Armeeniasse Gorise linna 24. septembril 2023. aastal. Foto: IRAKLI GEDENIDZE/REUTERS/Scanpix

Levivad teated esimeste Mägi-Karabahhi põgenike saabumisest Armeeniasse, Mägi-Karabahhi ametniku hinnangul soovivad kõik kohalikud lahkuda. Mägi-Karabahhis on endiselt kadunud üle 500 inimese ning kohaliku ombudsmani sõnul levitatakse Aserbaidžaani Telegrami-kanalites kadunute pilte ning tehakse tapmisähvardusi.

Armeenia välisminister Ararat Mirzojan ütles eile ÜRO Peaassamblees, et rahvusvaheline üldsus peab sekkuma, et takistada Aserbaidžaani Mägi-Karabahhis genotsiidi toimepanemist.

«Täna siin rääkides on 30 protsenti Mägi-Karabahhi elanikkonnast põgenikud,» ütles ta. «Kogu Mägi-Karabahhi elanikkond on ilma igasuguste elatusvahenditeta, sest Mägi-Karabahhi on saanud siseneda vaid piiratud koguses humanitaarabi. Ei ole toitu, ei ole ravimeid, ei ole peavarju, ei ole kohta, kuhu minna. Inimesed on eraldatud oma perekondadest, neid terroriseeritakse ja nad kardavad oma elu pärast,» lisas Mirzojan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles