USA endine asepresident Cheney sai uue südame

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dick Cheney.
Dick Cheney. Foto: SCANPIX

Viis südameinfarkti üle elanud USA endisele asepresidendile Dick Cheneyle tehti eile Ühendriikide haiglas südamesiirdamise operatsioon.

71-aastase Cheney esindaja teatel taastub endine asepresident operatsioonist Virginias asuvas Inova Fairfaxi haiglas, vahendas BBC.

«Kuigi endine asepresident ja tema pere ei tea doonori isikut, on nad talle igavesti tänulikud selle elupäästva kingi eest,» lisas Cheney esindaja, kelle sõnul ootas endine poliitik uut südant enam kui 20 kuud.

Cheneyl on aastaid südamega probleeme olnud. Esimene südameinfarkt tabas teda 1978. aastal, mil ta oli 37-aastane.

2003. aasta Iraagi sissetungi ettevalmistamises president George W. Bushi kõrval keskset rolli mänginud Cheneyt peetakse sõjapistrikest konservatiivide seas kangelaseks. Samas on ta ka vabariiklane, keda Ühendriikide demokraadid enim vihata armastavad.

Pärast aktiivsest poliitikast lahkumist 2009. aasta alguses on Cheney teravalt kritiseerinud president Barack Obama julgeolekupoliitikat, väites, et Obama on USA vähem turvaliseks muutnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles