Toulouse´i tulistaja venda ähvardab terrorismisüüdistus

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maskides politseinikud toimetamas Pariisis asuvasse terrorismivastase võitluse ameti peakorterisse kahtlusalust, kelleks väidetavalt on Toulouse´i tulistaja vanem vend Abdelkader Merah.
Maskides politseinikud toimetamas Pariisis asuvasse terrorismivastase võitluse ameti peakorterisse kahtlusalust, kelleks väidetavalt on Toulouse´i tulistaja vanem vend Abdelkader Merah. Foto: SCANPIX

Prantsuse kohus võib seitse inimest tapnud Toulouse´i tulistaja Mohamed Merah´ vennale Abdelkader Merah´le esitada süüdistuse terrorismile kaasaaitamises.

Kolme sõduri, kolme juudi lapse ja nende rabi mahalaskmise üles tunnistanud ning neljapäeval Edela-Prantsusmaal Toulouse´is 32 tundi kestnud haarangu järel maha lastud Mohamed Merah´ vanem vend jääb kohtu otsuse kohaselt vahi alla, vahendas uudisteagentuur AFP.

29-aastast meest kuulavad Pariisis üle vastuluureteenistuse DCRI töötajad. Abdelkader Merah on oma süüd eitanud, kuid tunnistanud, et vend varastas tema juuresolekul mootorratta, mida Mohamad Merah pärast tulistamisi sündmuspaigalt põgenemiseks kasutas.

Prokuratuur süüdistab meest aga terrorirünnakute korraldamise vandenõus, mõrvadele kaasaaitamises ning grupiviisilises varguses. Kohus peab nüüd otsustama, kas esitada Abdelkader Merah´le ametlik süüdistus või mitte.

Politsei teatel on Abdelkader Merah ka varem nende huviorbiiti sattunud. Paari aasta eest kuulati teda üle seoses arvatavate sidemete pärast Iraagi äärmuslastega. Väidetavalt värbas Merah Toulouse´i piirkonnast noori võitlejaid, et neid Iraaki saata. Toona pääses Merah aga süüdistusest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles