ELU JA SURMA VAHEL Vene sõjakanal avaldas järjekordse video admiral Sokolovist (1)

Postimees
Copy
Kuvatõmmis propagandavideost.
Kuvatõmmis propagandavideost. Foto: Musta mere laevastik / Scanpix

Venemaa riiklik propagandakanal Zvezda avaldas täna sotsiaalmeedias videointervjuu Musta mere laevastiku ülema admiral Viktor Sokoloviga, kes Ukraina andmetel tapeti kaks päeva tagasi raketirünnakus Krimmis asuva laevastiku staabi pihta.

«Musta mere laevastik viib kindlalt ja edukalt täide ülesandeid, mida on kästud teha,» ütles Sokolov videos. «Nagu teate, ei lahku meie mereväelaste kangelaslikud teod kunagi kesktelevisiooni eetrist,» lisas ta. Samuti viitas Sokolov kommentaaris 810. Vene mereväebrigaadile antud Ušakovi ordenile. Sevastopoli kuberneri Mihhail Razvožajevi sõnul kuulutati Vene mereväe ohvitseridele silmapaistva juhtimise eest antav autasu välja 29. augustil.

Venemaa kaitseministeerium avalikustas eile salvestise, millel on näha Sokolovi osalemas video vahendusel kaitseminister Sergei Šoigu juhitaval kaitsenõukogu kohtumisel. Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov kinnitas veel tänagi, et Sokolov võttis tõepoolest eilsest koosolekust osa.

Endiselt pole võimalik kindlaks teha, kas videomaterjal Sokolovist on tõepoolest üles võetud reaalajas või on ühismeediasse paisatud varem salvestatud klippe. Ka täna avaldatud intervjuus ei ole sõnagi Ukraina edukast rünnakust Krimmis asuvale Vene laevastiku staabile.

«Raketilöögis sai surma 34 ohvitseri, teiste seas Musta mere laevastiku ülem. Haavata sai 105 okupanti. Staabihoonet ei ole võimalik taastada,» teatasid Ukraina eriväed üleeile sotsiaalmeedias.

Ukraina kaitseminister Rustem Umerov ütles eile intervjuus CNNile, et ei kinnita ega lükka ümber teateid Venemaa Musta mere laevastiku pealiku admiral Viktor Sokolovi hukkumisest.

«Ta on meie ajutiselt okupeeritud territooriumil. Ta ei tohiks seal üldse olla. Seega, kui ta on surnud, on see hea uudis kõigile, et me jätkame oma territooriumi deokupeerimist,» ütles Umerov CNNile.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles