POSTIMEES UKRAINAS Lääne soomustehnika annab Ukraina sõduritele kindlustunde

Copy
Mobiliseeritute motivatsioon võib sõjas olla väga erinev. Ukrainlaest nooremseersant kutsungiga Maloi (Väike) ja tema lahingumasina CV90 meeskond kehva motivatsiooni üle ei kurtnud. 
Mobiliseeritute motivatsioon võib sõjas olla väga erinev. Ukrainlaest nooremseersant kutsungiga Maloi (Väike) ja tema lahingumasina CV90 meeskond kehva motivatsiooni üle ei kurtnud. Foto: Erik Prozes

Postimees sai harva võimaluse rääkida Lääne soomustehnikaga sõdiva brigaadi sõduritega.

Lääne soomustehnikaga sõdiva Ukraina brigaadi sõdurid kiidavad uusi relvi, mis lisaks tehnilisele üleolekule annavad ka psühholoogilise kindluse ja eelise Vene üksuste vastu. «Esimene lahing oli üsna hirmus,» rääkis Postimehele Rootsi jalaväe lahingumasina CV90 komandör, 20-aastane nooremseersant kutsungiga Maloi.

Tema väitel aitas tal lahingus hirmust üle saada ja andis kindlustunde turvaline soomusmasin. «Väga hirmus oli, aga siis saime aru, et meie masin on väga hea,« ütles Maloi, kelle sõnul tunneb ta nüüd ennast lahingute ajal CV90s «normaalselt». Samasuguseid lahingumasinaid kasutab ka Eesti kaitseväe Scoutspataljon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles