Iisraelis lasti maha viis araablast

Copy
Tulistamine Iisraelis. Pilt on illustratiivne.
Tulistamine Iisraelis. Pilt on illustratiivne. Foto: Raneen Sawafta / Reuters / Scanpix

Iisraeli põhjaosas lasti kolmapäeval maha viis araablast, teatas politsei järjekordsest vägivallaaktist riigi araabia vähemuse kallal.

Kolm meest ja kaks naist tapeti Naatsaretist põhjas Basmat Tab'uni beduiinide külas.

Politsei ei ole tulistamise üksikasju avaldanud ja tapjaid ei ole veel kätte saadud.

Mõni tund varem oli läheduses asuvas Haifa linnas maha lastud mees, kes kohaliku meedia andmetel oli samuti Iisraeli araablane.

Sel aastal on Iisraelis tapetud 188 araablasest kodanikku, näitavad araablaste ja juutide kooseksisteerimist edendada püüdva ühenduse Aabrahami Algatus andmed.

Araabia iisraellased on pärast Iisraeli riigi rajamist 1948. aastal oma maadele jäänud palestiinlaste järglased ning nad moodustavad 20 protsenti riigi 9,7 miljonist elanikust.

Ekspertide sõnul on araabia jõugud kogunud viimase kahekümne aasta jooksul tohutu koguse ebaseaduslikke relvi ning on seotud narko- ja muude kuritegudega.

Paljud selle kogukonna liikmed väidavad, et juudi enamus diskrimineerib neid, ja nad süüdistavad Iisraeli võime nendevastase vägivalla tähelepanuta jätmises.

Peaminister Benjamin Netanyahu ütles septembri algul, et Iisrael on «tõelises sõjas tõsise kuritegevusega araabia sektoris».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles