Poola prokurör kinnitas CIA salalende

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Szymany lennuväli.
Szymany lennuväli. Foto: AFP / Scanpix
Poola prokurör kinnitas neljapäeval, et USA Luurekeskagentuuri (CIA) lennukid maandusid korduvalt Poolas täitmaks salajasi ülesandeid.

«Kogusime tunnistajate ütlusi ja leidsime kinnitust, et varem avaldatud teave (CIA) lennukite maandumistest Szymany lennuväljal vastab tõele,» ütles Majewski raadiojaamale Zet, vahendas uudisteagentuur BNS Interfaxi teadet. 

Tema sõnul maandusid CIA lennukid Poolas kokku 11 korral. Majewski ütles, et neid andmeid kinnitavad «ühe Euroopa Parlamendi komitee teated».

Rahvusvaheline inimõiguste kaitse organisatsioon Human Rights Watch (HRW) teatas neli aastat tagasi, et CIA toimetab mitmesse Ida-Euroopa riiki terrorirühmituse Al-Qaeda kahtlusaluseid, et viia seal läbi ülekuulamisprotsess.

Ajakirjandus ja Euroopa Parlament on samuti väitnud, et CIA-l oli Poola kirdeosas salajane vangla ning Szymany lennuväljal maandusid USA salateenistuste lennukid.

Poola valitsus on sedalaadi väited ümber lükanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles