Zelenskõi kutsus NATOt üles Ukrainale õhutõrjesüsteeme annetama

Copy
NATO peasekretär Jens Stoltenberg ja Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi täna pressikonverentsil Kiievis.
NATO peasekretär Jens Stoltenberg ja Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi täna pressikonverentsil Kiievis. Foto: Sergei Supinsky / AFP / Scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi ütles Kiievisse etteteatamata visiidile tulnud NATO peasekretärile Jens Stoltenbergile, et Ukraina ootab liitlastelt õhutõrjesüsteeme.

Zelenskõi palus NATO peasekretärilt rohkem õhutõrjesüsteeme, sest on karta Venemaa sagenevaid rünnakuid energiataristu pihta. «Peasekretär nõustus tegema tööd, et meid selles osas toetada ja alliansi liikmesriike mobiliseerida,» ütles Zelenskõi ühisel pressikonverentsil. «Ainuüksi eile öösel kasutasid Vene terroristid rohkem kui 40 Shahedi (Iraani päritolu ründedroon – toim). Ja nii peaaegu igal öösel. Me vajame oma õhukaitse tugevdamist, arvestades intensiivseid rünnakuid ukrainlaste, meie linnade ja sadamate vastu. Maailm peab nägema, kuidas Vene terror kaotab, et meie ühised väärtused saaksid võita,» ütles Zelenskõi.

«Peasekretär nõustus tegema pingutusi, et meid selles asjas aidata ja toetada, et alliansi liikmesriigid mobiliseerida,» ütles ta. «Me peame selle talve ühiselt üle elama, kaitsma oma energiataristut ja inimelusid.»

Tagasi üles