Rootsi valitsus tahab saata sõjaväe üle pea kasvanud jõuguvägivalda ohjama (24)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Rootsi politseinikud üleeile Uppsala külje all asuvas Storvretas, kus gängide arveteklaarimise käigus korraldatud plahvatus nõudis jõukudega mitte seotud noore naise elu.
 
Rootsi politseinikud üleeile Uppsala külje all asuvas Storvretas, kus gängide arveteklaarimise käigus korraldatud plahvatus nõudis jõukudega mitte seotud noore naise elu.  Foto: Anders Wiklund/TT News Agency/REUTERS/Scanpix

Pärast seda kui jõugukuritegevus nõudis Rootsis tosina tunni sees kolme inimese elu, teatas riigi paremvalitsuse peaminister Ulf Kristersson, et otsib võimalusi sõjaväe politseile appi saatmiseks.

«Üha rohkem tabab räige vägivald lapsi ja täiesti süütuid inimesi. Ma ei suuda piisavalt rõhutada, kui tõsine on olukord. Rootsi ei ole kunagi varem midagi sellist näinud. Ükski teine Euroopa riik ei ole midagi sellist näinud,» lausus Kristersson üleeile kõnes, kus ta tõi esile, et kõige enam kannatavad sotsiaalselt kehvemas seisus piirkondade elanikud. «Ausad inimesed, vanemad, kes teevad kõik õigesti, kuid elavad hirmus, et nende lapsi meelitab jõukude raha, kellad ja autod. Ettevõtjad, keda röövitakse iga päev, kuid kes ei julge sellest teatada.»

Kommentaarid (24)
Copy
Tagasi üles