VENEMEELSED SEISUKOHAD Yana Toomi eksassistendist Läti poliitiku suhtes algatati kodumaal kriminaalmenetlus (4)

Copy
Andrejs Mamikins
Andrejs Mamikins Foto: Zane Bitere / LETA

Läti julgeolekuteenistus VVD algatas kriminaalmenetluse Euroopa Parlamendi endise liikme Andrejs Mamikinsi suhtes, kes esines Vene telekanalites ja sotsiaalmeedias Venemaa kuritegusid Ukrainas õigustavate seisukohtadega, vahendab uudisteagentuur LSM.

Pärast sõja algust mullu Venemaale kolinud Mamikins ütles intervjuus Vene telekanalile, et Nõukogude-aegsed sõjamonumendid tuleks Lätis taastada, vahendab uudisteagentuur LSM. Samuti nimetas ta Venemaa agressioonisõda Ukrainas Venemaa narratiivi järgi erioperatsiooniks. Varem ka ajakirjanikuna töötanud poliitik üritas ümber lükata jutte mullu kevadel Butšas Vene vägede toime pandud sõjakuritegudest. Ukraina presidenti Volodõmõr Zelenskõid nimetas ta veriseks klouniks.

Sotsiaalmeedias figureerib Mamikins samuti venesõbralike seisukohtadega. Ametivõimude huvi äratas poliitiku hiljutine pilt, kus ta poseerib Vene tanki taustal. «Venelased ei tohi Euroopa Liitu isikliku autoga siseneda, kuid midagi ei öelda tankide kohta,» kirjutas ta postituses.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles