Briti kaitseministeerium: Moskva jätkab vabatahtlike üksuste ja erasõjaväe kasutamist

Postimees
Copy
Venemaa president Vladimir Putin eile kohtumisel Andrei Troševi ja Junus-bek Jevkuroviga.
Venemaa president Vladimir Putin eile kohtumisel Andrei Troševi ja Junus-bek Jevkuroviga. Foto: Mikhail Metzel / Kreml / Planet Pix / ZUMA Press / Scanpix

Venemaa võimud avaldasid eile kaadrid president Vladimir Putini kohtumisest endise Wagneri grupi staabiülema Andrei Troševiga; president andis talle ülesande jälgida ja luua uusi vabatahtlikke võitlusüksusi, seisab Briti kaitseministeeriumi täna hommikul avaldatud luureraportis.

Kohtumisel osales ka kaitseministri asetäitja Junus-bek Jevkurov, keda on viimasel ajal nähtud mitmes Aafrika riigis.

Presidendi toetus Troševile ja Jevkurovile viitab Kremli plaanile jätkata vabatahtlike üksuste ja erasõjaväekompaniide moodustamist.

Tulevikku plaanitakse ka Wagneri grupile, millel lastakse brittide hinnangul tegutseda edasi globaalses lõunas, kuid tõenäoliselt Kremli hoolikama järelevalve all. Selleks on kavas kasutada veterane, kes on suutnud tõestada oma lojaalsust riigile.

Trošev asus ametlikes julgeolekujõududes ametisse tänavu juunis toimunud Wagneri mässu eel ning osales tõenäoliselt Wagneri palgasõdurite veenmises kaitseministeeriumi alla üle minema, õhutades seega Kremli ja Prigožini pingeid.

Brittide arvates peavad paljud Wagneri veteranid teda tõenäoliselt seetõttu endiselt reeturiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles