Räige narkoäri Prantsusmaal: ebasoosingusse langenud diilereid karistatakse vägistamisega (2)

Copy
Üks Marseilles lokkava narkoäri probleemkant on linna põhjaosas asuv La Castellane’i naabruskond.
Üks Marseilles lokkava narkoäri probleemkant on linna põhjaosas asuv La Castellane’i naabruskond. Foto: NICOLAS TUCAT / AFP / Scanpix

Hakim vägistati, sest ta riisus raha kurjategijate tagant, kelle käsilasena ta tänaval narkootikume müüs. Mathieu munandeid põletati leeklambiga. Jules rööviti ja teda piinati.

Hakim, Mathieu ja Jules ei ole nende kolme teismelise narkodiileri tegelikud nimed, kes langesid Prantsusmaa suuruselt teise linna Marseille narkoärikate jõhkra kohtumõistmise ohvriks. Noorukite väidetavate piinajate üle peetavad kohtuprotsessid on viimastel nädalatel heitnud aga valgust narkokaubitsemise julmale argipäevale, mille räige vägivald on šokeerinud isegi Marseilles kaua kestnud jõuguvägivallaga hästi kursis inimesi.

Jõugukättemaksu ohvritele ei meeldi oma kannatustest rääkida. Nädalaid püsis õhus küsimus, kas Hakim üldse ilmub oma väidetavate ründajate kohtuprotsessile, kuid lõpuks tuli noormees siiski kohale. «Ta on märkimisväärselt vapper,» ütles tema advokaat Stephane Arnaud uudisteagentuurile AFP.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles