Soulis algas Obama ja Medvedevi kohtumine

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Barack Obama Soulis Hankuki Ülikoolis.
USA president Barack Obama Soulis Hankuki Ülikoolis. Foto: SCANPIX

Lõuna-Korea pealinnas Soulis algas USA presidendi Barack Obama ja Venemaa riigipea Dmitri Medvedevi kohtumine, mis viiakse läbi suletud uste taga.

Praeguste prognooside järgi võiks pärast seda oodata meediale tehtavat avaldust, vahendas Interfax.

Medvedevi nõunik Sergei Prihhodko rääkis presidendi välissõidu eel, et kaks riigipead arutavad näiteks olukorda Süürias, raketitõrjesüsteemide teemat, sõjalis-tehnilist koostööd, situatsiooni Iraagis, Afganistanis.

Prihhodko sõnul arutavad presidendid ka poliitilise dialoogi küsimusi, teevad kokkuvõtte kahepoolsest koostööst. «Kahtlemata väljendatakse Obamale tänu USA kaasabi eest Maailma Kaubandusorganisatsiooniga (WTO) liitumisel,» lisas ta.

Venemaa allkirjastas pärast 18 aastat kestnud läbirääkimisi Maailma Kaubandusorganisatsiooniga (WTO) ühinemisprotokolli 16. detsembris 2011.

1993. aastal taotluse WTOga ühinemiseks esitanud Venemaa on ainus suurim majandusruum, mis pole organisatsiooniga veel liitunud.

Soulis leiab täna ja homme aset rahvusvaheline tuumajulgeolekualane tippkohtumine, millest võtab osa 53 riiki. Sellest võtavad teiste seas osa ka nii Obama kui Medvedev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles