KORDUVAD SOLVANGUD Trump sõimas sõjaveterane jobudeks ja keeldus haavatutega koos avalikkuses olemast (5)

Postimees
Copy
USA endine president Donald Trump eile New Yorgi kohtus.
USA endine president Donald Trump eile New Yorgi kohtus. Foto: Andrea Renault / ZUMA Press Wire / Scanpix

USA ekspresidendi Donald Trumpi kantseleiülem John Kelly kinnitas telekanalile CNN, et väited, justkui suhtunuks endine riigipea sõjaveteranidesse üleolevalt, on igati tõesed: muu hulgas olla ta nimetanud USA armee sõdureid jobudeks ja väitnud, et jäsemeid kaotanud veteranidega koos avalikkuses olemine rikuks tema mainet.

USA meedias ringlevad juba mõnda aega väited, et Trump kasutas suletud uste taga USA sõjaväelasi ja veterane alandavaid sõnu, ning nüüd möönis endine Valge Maja kantseleiülem Kelly, et on ise olnud seesuguste avalduste tunnistajaks.

«Mida ma saan lisada, mida pole juba öeldud?» kostis Kelly, kui temalt küsiti oma kunagise ülemuse väidetavate sõnavõttude kohta. «Ta on inimene, kes arvab, et need, kes kaitsevad mundris oma riiki, keda tulistatakse või kes saavad lahingus raskelt haavata või keda piinatakse aastaid sõjavangina, on jobud, sest neil ei ole sellest midagi võita,» ütles Kelly ja lisas Trumpi kohta kommentaariks: «Inimene, kes ei tahtnud, et teda nähtaks koos amputeeritud jäsemetega sõjaväelastega, sest «see ei näita mind heas valguses».»

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles