KARISTUSPATALJONID Vene armee jätab Štorm-Zi üksuse kurjategijad ja joomarid lahinguväljale vedelema

Postimees
Copy
Juuni lõpus astus paarkümmend Štorm-Zi üksuse liiget Žaporižžja oblastis kehva kohtlemise vastu välja, avaldades video, milles kuulutasid, et keelduvad rindele naasmast.
Juuni lõpus astus paarkümmend Štorm-Zi üksuse liiget Žaporižžja oblastis kehva kohtlemise vastu välja, avaldades video, milles kuulutasid, et keelduvad rindele naasmast. Foto: Kaader videost / Reuters / Scanpix

Süüdimõistetud kurjategijad, purjus värvatud, allumatud sõdurid – just nendest koostab Vene armee rindele kahurilihaks saadetavad karistusüksused Štorm-Z, mille liikmetest jäävad vähesed ellu ja on võimelised hiljem kogetust rääkima.

«Štormi võitlejad on lihtsalt liha,» ütles uudisteagentuurile Reuters üks Vene regulaarvägede sõdur, kes oli karistusüksustega koos paigutatud mais ja juunis Ida-Ukrainasse Bahmuti linna lähistele.

Sõduri sõnul andis ta lahinguväljal arstiabi kuuele või seitsmele Štorm-Zi haavatud võitlejale, eirates sellega oma ülema käsku nad lihtsalt maha jätta. Sõduri sõnul ei tea ta, miks ülem siis seesuguse korralduse andis, kuid tegemist olla tavalise suhtumisega Štorm-Zi võitlejatesse, keda ohvitserid peavad tavasõduritest vähem väärtuslikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles