Serbia teatel vahistati Kosovo politseiniku tapjate arvatav juht

Copy
Serbia politsei.
Serbia politsei. Foto: ANDREJ ISAKOVIC/AFP/Scanpix

Serbia vahistas Kosovo politseiniku tapmises kahtlustatava jõugu arvatava juhi, teatas teisipäeval Serbia siseministeerium.

Milan Radoičić võeti 48 tunniks vahi alla ja anti üle Belgradi prokuratuurile, seisis ministeeriumi avalduses, kus lisati, et tema korter ja teised kinnistud otsiti läbi.

Avalduses ei öeldud, kus ta kinni peeti.

Radoičić on ärimees ja Kosovo serblaste peamise erakonna Serbia Nimekiri endine asepresident. Ametist astus ta tagasi läinud nädalal.

Serbia politsei kuulas ta esmalt üle laupäeval. Paar päeva hiljem ütles president Aleksandar Vučić, et Radoičić on Serbia keskosas ja võimudele edasiseks ülekuulamiseks kättesaadav.

Kosovo põhjaosa Banjska külas puhkes 24. septembril tulevahetus Kosovo politsei ja umbes 30 relvastatud isiku vahel, milles hukkus üks politseinik ja kolm serblast.

Relvastatud serblased varitsesid politseipatrulli ja barrikeerisid end seejärel Serbia piiri lähedal asuvasse õigeusu kloostrisse.

Tegemist oli viimaste aastate ühe tõsisema eskalatsiooniga Kosovo politsei ja serblastest vähemuse esindajate vahel ning see viis ägeda sõnasõjani Belgradi ja Priština vahel.

USA hoiatas reedel Serbia vägede Kosovo piirile koondumise eest ja nõudis Belgradilt vägede taandumist. Esmaspäeval teatas Serbia, et piiril olevate sõdurite arv on tagasi normaalse taseme juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles