Menukal Hispaania paradiisisaarel puhkes taas maastikupõleng

Copy
Augustis möllasid Tenerifel ulatuslikud metsatulekahjud. Kuumalaine tõttu on taas puhkenud põleng.
Augustis möllasid Tenerifel ulatuslikud metsatulekahjud. Kuumalaine tõttu on taas puhkenud põleng. Foto: ALBERTO VALDES/EPA/SCANPIX

Turistide seas palavalt armastatud Hispaania saarel Tenerifel on maastikupõleng sundinud umbes 3000 inimest kodudest lahkuma, teatasid kohalikud ametnikud.

Kolmapäeva pärastlõunal puhkes saare kirdeosas maastikupõleng, mida üritavad kustutada päästjad ning kuus tuletõrjehelikopterit. Sama piirkonda laastasid tulekahjud ka augustis, kirjutab The Guardian.

Kolmapäeval evakueeriti ettevaatusabinõuna Santa Ursula linnast umbes 2400 inimest, La Orotavast veel 600, teatas ühismeedias piirkonna valitsuse asepresident Lope Afonso.

Sotsiaalmeediasse postitatud piltidelt ja videotelt oli näha, kuidas kauges naabruskonnas majade lähedalt künkalt tõusis suitsu ja helikoptereid, mis lasid vett leekidele.

«Me näeme, kuidas see (tulekahju - toim.) areneb, et teha kindlaks, kas elanikud saavad oma kodudesse naasta,»- ütles saare hädaolukordade eest vastutav nõunik Blanca Perez kohalikule raadiojaamale.

Nii Tenerifel kui ka naabersaarel Gran Canarial on antud kuumahoiatus: temperatuur tõuseb suurel osal saarest üle 30°C, mis on tavapärane kesksuvele, mitte sügisele.

Tenerife kaks lennujaama töötavad seni tavapäraselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles