ÜLEVAADE Aafrika võimur võttis ÜROs hädaabi lunimise ajaks 70 000 eurot öö maksva sviidi (4)

Postimees
Copy
Ekvatoriaal-Guinea asepresident Teodoro Nguema Obiang Mangue läinud kuul ÜRO Peaassambleel. Eeldatavasti pärib ta oma eakalt isalt riigi diktaatori koha, kuid seni on mees paistnud silma ennekõike pillava elustiiliga.
Ekvatoriaal-Guinea asepresident Teodoro Nguema Obiang Mangue läinud kuul ÜRO Peaassambleel. Eeldatavasti pärib ta oma eakalt isalt riigi diktaatori koha, kuid seni on mees paistnud silma ennekõike pillava elustiiliga. Foto: EDUARDO MUNOZ/Reuters/Scanpix

Kui valdav osa Ekvatoriaal-Guinea elanikest peab tulema toime vähem kui paari dollariga päevas, kulutas hiljuti oma riigile ÜRO Peaassambleel abi palumas käinud asepresident ainuüksi New Yorgis majutusele 75 000 dollarit ehk üle 70 000 euro öö kohta.

Läinud kuul ÜRO ees peetud kõnes leidis 55-aastane Teodoro Nguema Obiang Mangue, et Aafrika väärib arenguabi ja eelisjärjekorras toetamist, aga ka kahte alalist kohta ÜRO Julgeolekunõukogus.

Väidetavalt rahva hüvangu eest seisev mees esindas peaassambleel oma 81-aastast isa, Aafrika pikima staažiga diktaatorit Teodoro Obiang Nguema Mbasogot, kes on naftarikast riiki hoidnud raudses haardes rohkem kui neli kümnendit. Eeldatavasti temalt võimu päriv poeg, kes on tuntud hüüdnimega Teddy, on samas kurikuulus pillava elustiili poolest.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles