19-aastase neiu enesetapp paljastas Briti sõjakoolis lokkava vägistamise

Copy
Briti sõjaväelase vormiriietus. Foto on illustratiivne.
Briti sõjaväelase vormiriietus. Foto on illustratiivne. Foto: Daniel Leal/AFP/Scanpix

19-aastane sõjakooli õppur Jaysley Beck võttis endalt tunamullu detsembris elu. Juhtumit uurima asudes selgus, et osaliselt võivad noore neiu surmas olla süüdi Harrogate'is asuva Briti alaealiste armeekooli õpetajad.

Kolmapäeval avalikustas Briti kaitseministeerium sisejuurdluse tulemused, milles jõuti järeldusele, et Becki viis tõenäoliselt enesetapuni Harrogate’i kooli endiste õpetajate ahistav käitumine noore neiu suhtes, kirjutab The Times.

16- ja 17-aastastele noorukitele sõjalist väljaõpet pakkuvas militaarkoolis käies oli Beckil mitu romantilist kokkupuudet meesõpetajatega. Väidetavalt oli ta suhtes ühe abielumehest allohvitseriga, kellel oli kombeks hilisõhtuti joobes peaga neiu internaaditoa ukse taga käia. Üsna pea pärast sõjakooli lõpetamist oli neiul üle pooleteise aasta kestnud probleemne suhe ühe eksõpetajaga. Viimastel kuudel enne Becki surma saatis tema kunagine otsene ülem sõjakoolist tuhandeid WhatsAppi sõnumeid, paludes neiut oma tüdruksõbraks. Samuti on teada, et Becki rünnati mõni kuu enne tema surma, kui üks vahiohvitser haaras teda ühel peol kaelast ning pani oma käed neiu jalgevahele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles