Itaalia paremäärmuslik valitsus lubab lõpuks teha teoks sajandite kestel ikka ja jälle üles kerkinud unistuse ehitada mandri ja Sitsiilia saare vahele sild, kuid kriitikute arvates võivad maavärinad ja maffia ahnus megaprojekti haavata.

Kui Itaalia asepeaminister ja taristuminister Matteo Salvini teatas vahepeal likvideeritud Messina väina sillaprojekti koordineerivale firmale uuesti elu sisse puhumisest, maalis poliitik kavandatavast ühendusteest paljulubava pildi. «Tegemist on visionäärliku ja avangardse saavutusega, millele tuleb anda väärtus nii kaubanduse kui turismi, aga ka infrastruktuuri mõttes,» vahendas tema sõnu ärileht Il Sole 24 Ore. «Kahe aasta pärast katab see ära kulud, mis kaasnevad praegu sellega, et silda pole.»

Projekti kohaselt saaks Itaalia n-ö saapaninast Calabria maakonnast riigi suurimale saarele kulgevast rippsillast oma enam kui 3600 meetriga maailma pikim omataoline. Salvini lubab ehitada ühenduse valmis vähem kui 12 miljardi euroga ja lüüa kopa maasse juba tuleval suvel, nii et sild võiks valmida järgmise kümnendi hakul. Tema väitel kajastub sillaplaan ka tuleva aasta riigieelarves.

Kommentaarid (1)
Copy