Toulouse´i tulistaja vend jääb vahi alla

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maskides politseinikud toimetamas Pariisis asuvasse terrorismivastase võitluse ameti peakorterisse kahtlusalust, kelleks väidetavalt on Toulouse´i tulistaja vanem vend Abdelkader Merah.
Maskides politseinikud toimetamas Pariisis asuvasse terrorismivastase võitluse ameti peakorterisse kahtlusalust, kelleks väidetavalt on Toulouse´i tulistaja vanem vend Abdelkader Merah. Foto: SCANPIX

Prantsuse kohus esitas seitse inimest tapnud Toulouse´i tulistaja Mohamed Merah´ vennale Abdelkader Merah´le esialgse süüdistuse mõrvades, varguses ja terrorirünnakute ettevalmistamises.

Kolme sõduri, kolme juudi lapse ja nende rabi mahalaskmise üles tunnistanud ning neljapäeval Edela-Prantsusmaal Toulouse´is 32 tundi kestnud haarangu järel maha lastud Mohamed Merah´ 29-aastane vanem vend jääb kohtuallikate kinnitusel vahi alla, vahendas BBC.

Esialgse süüdistuse tegemine lubab Prantsuse võimudel juhtumit edasi uurida ja kindlaks teha, kas seda kohtule arutamiseks anda.

Abdelkader Merah eitab süüd, kuid on tunnistanud, et vend varastas tema juuresolekul mootorratta, mida Mohamed Merah pärast tulistamisi sündmuspaigalt põgenemiseks kasutas.

Samas eitas Abdelkader Merah varem meedias ilmunud väiteid, nagu tunneks ta oma venna tegude üle uhkust. Merah´ advokaadi Anne-Sophie Laguensi sõnul mõistab tema klient oma venna rünnakud rangelt hukka ning loodab, et temast ei saa oma venna tegude pärast patuoinas.

Varem on politsei ja prokuratuur teatanud, et Abdelkader Merah on islamiäärmuslane, kes püüdis värvata Toulouse´i piirkonnast noori võitlejaid, keda saata Iraaki. Samuti on politseinikud kinnitanud, et Abdelkader Merah´ autost leiti lõhkeainet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles