POSTIMEES UKRAINA LÕUNARINDEL Lagedas stepis sõdimine on Ukraina snaipritele suur väljakutse (1)

Copy
Snaiper kutsungiga Piison Ukraina sõja lõunarinde lähedal asuval polügoonil.
Snaiper kutsungiga Piison Ukraina sõja lõunarinde lähedal asuval polügoonil. Foto: Erik Prozes

Ukraina armee snaiprid on lõunarindel Zaporižžja oblastis raskete valikute ees, sest nende tööks pole lagedal stepimaastikul palju võimalusi. Nad peavad töötavad lühikese maa pealt, mille tõttu kasutavad snaiprid optilise sihikuga tavalist automaati.

«End maskeerida ja peita, rääkimata varjumisest pole kuskile,» ütles hiljuti vabastatud Robotino küla lähedal oma ülesandeid täitev Ukraina sniper Lucifer (28). «Sisuliselt täidame laskuritega samu ülesandeid. Öelda, et meil on siin võimalik teha päev varem maasikuluuret, leida sobilik positsioon ja sealt tulistada, on jama jutt. Sellist võimalust lihtsalt pole, sest sellisel juhul saame kohe miinipilduja- või kahuritule kaela.»

Luciferi paariline, teine snaiper Piison (22) rääkis, et positsioonil ollakse heal juhul päev või kaks. Aega kulub nii laskepositsioonile jõudmiseks kui ka sealt hiljem lahkumiseks. Seejuures ei pruugi paarina tegutsevad snaiprid lasku üldse teha, sest nad peavad hindama olukorda ja veenduma, et saavad turvaliselt lahkuda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles