IISRAELI ÕHURÜNNAKUD Gazas on haiglate põrandad laipu ja vigastatuid täis (5)

Christopher Aloe
, toimetaja
Copy
Parameedik kandmas last pärast raketirünnakut Gazas 9. oktoobril 2023. aastal
Parameedik kandmas last pärast raketirünnakut Gazas 9. oktoobril 2023. aastal Foto: Saher Alghorra/Zuma Press Wire/Scanpix

Kui algselt levisid pärast Hamasi rünnakut Iisraeli vastu Gazast videod juubeldavatest palestiinlastest, siis praeguseks on piirkonnast tulev info täielikult pöördunud. Iisraeli õhuvägi korraldab intensiivseid lööke Gaza pihta, olukord haiglates on kohutav ning inimesed ei tea kuhu õhurünnakute eest pageda.

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu kuulutas pärast Hamasi verist raketi- ja maavägede rünnakud välja, et riik on sõjas, lubas panna vaenlased maksma ennenägematut hinda rünnaku eest ning muuta osa Gaza sektorist rusudeks. «Kõik kohad, kus Hamas on, kus ta end varjab ja kus ta tegutseb, see kuri linn, me teeme sellest rusud. Ma ütlen Gaza elanikele: lahkuge, sest me tegutseme kõikjal jõuga,» hoiatas Netanyahu.

Pärast seda on Iisraeli sõjavägi Gaza sektorit intensiivselt pommitanud. Nende enda sõnult tabasid nad ainuüksi eile öösel enam kui 500 Hamasile kuuluvat sihtmärki ning, et kokku on tabatud juba üle 1000 sihtmärki Gazas. Kohapealt levivad aga ka teated, et tabatud on ka mitmeid tsiviilobjekte.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles