Lääneriigid püüavad takistada konflikti levimist Lähis-Idas (1)

Postimees
Copy
USA president Joe Biden (paremal) lubas Iisraelile relvaabi ja välisminister Antony Blinken (vasakul) ärgitas teisi mitte konflikti sekkuma.
USA president Joe Biden (paremal) lubas Iisraelile relvaabi ja välisminister Antony Blinken (vasakul) ärgitas teisi mitte konflikti sekkuma. Foto: RS/MPI/Capital Pictures/Scanpix

Ameerika Ühendriigid saatsid lennukikandja koos saatelaevadega Vahemere idaossa, et heidutada teisi Lähis-Ida jõude sekkumast Hamasi ja Iisraeli sõtta, samas kui diplomaatilisel tasandil püütakse hoida hinge sees ka Iisraeli ja Saudi Araabia lähenemise protsessil.

«Mitte keegi kusagil mujal ei tohiks üritada seda olukorda ära kasutada,» ütles USA välisminister Antony Blinken CNNile. «See on midagi, mida jälgime väga hoolikalt.»

The Washington Posti andmeil helistasid nii Blinken kui ka teised USA juhtivad diplomaadid nädalavahetusel läbi Lähis-Ida ametnikke, et nende vahendusel veenda Liibanoni šiiaislamistlikku rühmitust Hezbollah Iisraeli mitte ründama. Eile siiski tuli teateid, et teist päeva järjest tungis väike rühm relvastatud mehi Lõuna-Liibanonist Iisraeli, kus Iisraeli sõdurid nad tapsid, vahendas BBC.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles