Deripaska on valmis Rusalilt Norilsk Nikli aktsiapaki ära ostma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene miljardär Oleg Deripaska.
Vene miljardär Oleg Deripaska. Foto: ITAR-TASS / Scanpix.

Vene miljardär Oleg Deripaska, kes on Rusali enamusaktsionär ja tegevjuht, on valmis ära ostma Rusalile kuuluva 25-protsendilise aktsiapaki Norilsk Niklis, et sel moel lahendada Rusali aktsionäride tüli, teatas Rusali juhatusele lähendane allikas.

Miljardär ja Rusali vähemusaktsionär Viktor Vekselberg lahkus kaks nädalat tagasi Rusali nõukogu esimehe kohalt, väites, et firma on sügavas kriisis ja suurtes võlgades.

Norilsk Nikli 25-protsendine aktsiapakk maksab umbes üheksa miljardit dollarit. Analüütikute hinnangul on väikeaktsionärid ilmselt selle ostmise vastu ja pealegi on seda raske rahastada.

Rusal ostis maailma suurima nikli- ja pallaadiumikaevandaja Norilsk Nikli aktsiapaki 2008. aasta turu kõrgseisus 14 miljardi dollari eest, ja praegu on firmal selle tõttu 11-miljardine võlg. Võla tõttu ei saa Rusal maksta aktsionäridele dividende, parandada aktsiahinda ja koondada põhitähelepanu alumiiniumi tootmisele.

Vedomosti andmetel saaks Deripaska firma En+ maksta 4,4 miljardit ja ülejäänud 4,6 miljardit saaks laenata Sberbankist. Siis saaksid võlad makstud ning võimalik oleks aktsionäridele maksta dividende.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles