Rootsis sai kaheksa isikut süüdistuse kuulumises narkojõuku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kokaiini sisaldavad pakid
Kokaiini sisaldavad pakid Foto: SCANPIX

Rootsi prokuratuur esitas mitmes Euroopa riigis toimunud ulatusliku uurimise järel kaheksale isikule süüdistuse kuulumises uimastijõuku, mida seostatakse rekordilise narkohaaranguga Kariibi merel 2010. aastal.

Kaheksale kahtlusalusele, kelle nimesid ei avalikustatud, esitati süüdistus uimastikuritegudes raskendatud asjaoludel, uimastite salaveos ja rahapesus. Prokuratuuri teatel pandi kuriteod toime vahemikus 2006 kuni 2010.

Süüdistused puudutavad eeskätt rekordilist operatsiooni 2010. aasta juulis, kui politsei avastas Martinique´i lähistel ühelt purjekalt 1,4 tonni Colombia kokaiini koguväärtusega umbes 450 miljonit eurot.

Uimastijõugu juhiks peetakse 39-aastast rootslast, prokuratuuri teatel oli haarangu ajal purjeka pardal vaid üks inimene, 56-aastane Göteborgi elanik.

Prokuratuuri avalduse kohaselt kulutas kuritegelik rühmitus ajavahemikus 2007 kuni 2010 kinnisvarale, äritegevusele ja «luksuslikule elule» umbes 115 miljonit Rootsi krooni. Jõugu väidetava juhi 49-aastane naissugulane rajas muu hulgas Šveitsis sihtasutuse, mida jõuk kasutas 36 miljoni Rootsi krooni peitmiseks.

Rootsi politsei ja prokuratuur algatasid oma kõigi aegade suurima narkouurimise 2008. aastal, ulatuslikku koostööd tehti Euroopa Liidu agentuuridega Europol ja Eurojust ning mitme riigi võimudega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles