Prantsusmaa uurib Vene sõjavastase ajakirjaniku arvatavat mürgitamist

Copy
Marina Ovsjannikova Vremja otse-eetris
Marina Ovsjannikova Vremja otse-eetris Foto: Video kuvatõmmis

Prantsuse prokuratuur alustas neljapäeval uurimist eksiilis viibiva Vene ajakirjaniku Marina Ovsjannikova arvatava mürgitamise suhtes Prantsusmaal.

Endine riigitelevisiooni ajakirjanik Ovsjannikova, kes protestis otse-eetris kallaletungi vastu Ukrainale, pages pärast tagaotsitavaks kuulutamist riigist.

Ta mõisteti oktoobris Venemaal tagaselja kaheksaks aastaks vangi eraldi protesti eest, mille ta korraldas neli kuud hiljem Kremli ees.

Praegu Prantsusmaal elav ajakirjanik tundis end halvasti, kui avas oma Pariisi kesklinnas asuva korteri ukse ja märkas pulbrilist ainet, ütles uurimisele lähedal seisev allikas, kes soovis jääda anonüümseks.

Teise allika sõnul rääkis ajakirjanik uurijatele, et teda mürgitasid venelased ja tema kodust võeti proove. Samas lisas kolmas allikas, et «praegusel etapil» mürgistusele viitavaid märke ei ole.

Pariisis baseeruva vabaühenduse Piirideta Reporterid (RSF) peasekretär Christophe Deloire kirjutas X-is, endises Twitteris, et Ovsjannikova tundis end varahommikul tänaval halvasti ja teda on sellest ajast peale toetanud RSF-i meeskond.

«Pariisi prokuratuur on algatanud uurimise arvata mürgituse kohta,» kinnitas ta, lisades: «Praegu pole midagi konkreetset. Hoiame teid kursis.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles