VIDEO Põhja-Prantsusmaal tehti noarünnaku üle elanud koolile pommiähvardus

Copy
Ambiance in front of the Gambetta high school during its" evacuation after a bomb threat in Arras, north in France on October 16, 2023, three days after a teacher was killed and two other people were severely wounded on October 13, in a knife attack at the Gambetta high school.//GREUEZFRANCOIS_1.396/Credit:FRANCOIS GREUEZ/SIPA/2310161239
Ambiance in front of the Gambetta high school during its" evacuation after a bomb threat in Arras, north in France on October 16, 2023, three days after a teacher was killed and two other people were severely wounded on October 13, in a knife attack at the Gambetta high school.//GREUEZFRANCOIS_1.396/Credit:FRANCOIS GREUEZ/SIPA/2310161239 Foto: FRANCOIS GREUEZ/SIPA

Kirde-Prantsusmaal Arrasi linnas asuvas lütseumis tapeti reedel noarünnakus õpetaja. Samale koolile tehti täna pommiähvardus.

Reedel sisenes Inguššias sündinud, kuid viieaastasena Prantsusmaale kolinud Mohammed Mogutškov oma endisesse koolimajja ning ründas noaga nii turvameest kui ka kaht õpetajat, samal ajal hüüdes «Allahu Akbar» ehk araabia keeles «Jumal on kõikvõimas», vahendas AFP. Ükski õpilane viga ei saanud, küll aga hukkus prantsuse keele õpetaja. Politsei pidas ründaja kinni.

Uus koolinädal ei alanud kooliperele aga sugugi rahumeelselt. Täna hommikul olid Gambetta-Carnoti keskkooli õpilased aga sunnitud koolimajast evakueeruma, kuna hoonele tehti pommiähvardus, vahendab The Guardian. Politsei pommirühm reageeris suurte jõududega, ohtu ei leitud ning peagi lubati koolipere tagasi majja. Nii õpilastele kui ka õpetajatele pakuti koha peal ka psühholoogilist abi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles