Kiiev: OSCE seisab Venemaa liikmesuse jätkumisel silmitsi aeglase surmaga

Copy
Ukraina välisminister Dmõtro Kuleba pressikonverentsil OSCE praeguse eesistuja, Põhja-Makedoonia välisministri Bujar Osmaniga 16. oktoobril 2023. aastal Kiievis.
Ukraina välisminister Dmõtro Kuleba pressikonverentsil OSCE praeguse eesistuja, Põhja-Makedoonia välisministri Bujar Osmaniga 16. oktoobril 2023. aastal Kiievis. Foto: Thomas Peter/Pool/AP/Scanpix

Ukraina kutsus täna Euroopa Julgeoleku ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) arvama Venemaa oma ridadest välja, öeldes, et Moskva liikmesuse jätkumisel on see ühendus silmitsi aeglase surmaga.

«Tegelikult on Moskva võtnud konsensuse põhimõttega manipuleerides OSCE pantvangi ja hävitab sellega organisatsiooni seestpoolt. Bujar Osmani juhib seda organisatsiooni väga raskel ajal ning teeb seda väga asjatundlikult ja pühendunult, mille eest Ukraina ja teised OSCE liikmesriigid on talle tänulikud,» ütles Ukraina välisminister Dmõtro Kuleba Kiievis ühisel pressikonverentsil OSCE praeguse eesistuja, Põhja-Makedoonia välisministri Bujar Osmaniga.

Ukraina välisminister rõhutas taas, et Venemaa ei vaja Euroopas julgeolekut ja koostööd, vaid et agressorriik püüab tekitada kaost ja õõnestada olukorda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles