Belgia parlamendisaadik ostis Hamasi domeeni ja suunas selle Iisraeli sõjaväe lehele

Postimees
Copy
Belgia parlamendisaadik Michael Freilich.
Belgia parlamendisaadik Michael Freilich. Foto: Philip Reynaers / IMAGO / Scanpix

Kui Belgia ainus juudi rahvasaadik sai teada, et tema riigis on kohalik Hamasi internetidomeen kasutamata, otsustas ta selle ära osta ja ümber suunata. Kui minna lehele Hamas.be, suunatakse inimesed Iisraeli kaitsejõudude (IDF) ametlikule ingliskeelsele veebilehele.

«Nähes, kui palju Iisraeli-vastaseid Hamasi-meelseid proteste Euroopas on, sealhulgas kahjuks oma riigis, märkasin, et veebilehekülg www.hamas.be oli saadaval,» ütles Michael Freilich pühapäeval The Jerusalem Postile

«Registreerisin saidi ja suunasin selle esimese asjana IDF-i saidile. Seega suunatakse praegu kõik, kes sellele saidile lähevad, IDF-i leheküljele,» selgitas Freilich. 

Freilich lisas, et domeeni ostu taga on selge sõnum. «Ma tahan, et ka Hamasi toetajad siin riigis teaksid, et Belgia poliitikud, eriti minu partei (Uus Flaami Liit) esindajad, toetavad Iisraeli ja on seda erinevates avaldustes kinnitanud,» selgitas saadik. 

«Minu partei juht Bart De Wever, kes on Antwerpeni linnapea ja Belgia suurima poliitilise fraktsiooni juht, ütles nädala alguses väga selgelt: «Selles Iisraeli ja Hamasi vahelises võitluses on valida on ainult üks pool ja see on Iisraeli pool. Seisame otsustavalt Iisraeli kõrval,»» sõnas Freilich. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles